Bűnszervezet volt a BKV-nál?

Bűnszervezetben való részvétellel egészítette ki Antal Attila, a BKV korábbi vezérigazgatója, Zelenák Tibor volt főosztályvezető és Mesterházy Ernő, Demszky Gábor főpolgármester tanácsadója gyanúsítását a rendőrség – erősítette meg a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) tegnap az MTI-nek a Hirado.hu értesülését.

Hírösszefoglaló
2010. 04. 24. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BRFK emlékeztetett: Antal Attilával, Mesterházy Ernővel és Zelenák Tiborral szemben hűtlen kezelés bűntett elkövetése megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás. „Az eljárásban fokozott ügyészi felügyeletet gyakorló Fővárosi Főügyészséggel szakmai egyetértésben, a gyanúsításban szerepel a bűnszervezetben való részvétel minősítő körülménye” – tartalmazza a rendőrségi közlemény.
A BRFK közlése kitért arra is, hogy a hatályos büntetőeljárási szabályok szerint a bűnszervezetben történő elkövetés általános minősítő körülmény, fennállása esetén az adott bűncselekmény büntetési tételének felső határa kétszeresére emelkedik.
*
A Hirado.hu számolt be arról, hogy a gyanúsítás kiegészítése miatt mostantól bűnszervezetben elkövetett hűtlen kezelés miatt folyik Antal Attila, Zelenák Tibor és Mesterházy Ernő ellen a büntetőeljárás a BKV-ügyben. A gyanú szerint Antal Attilát, Zelenák Tibort és Mesterházy Ernőt a Fővárosi Önkormányzat néhány tisztségviselője és a BKV igazgatótanácsának egyes tagjai vették rá a bűncselekmények elkövetésére.
A BRFK gazdaságvédelmi főosztályán folyó nyomozás adatai szerint a bűnszervezet tagjai tudtak egymás bűnös tevékenységéről és a feladatokat felosztották egymás között.
A Hirado.hu emlékeztetett: a BKV-ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság 25 embert gyanúsít különböző bűncselekményekkel. Értesüléseik szerint napokon belül újabb gyanúsítotti kihallgatások lesznek, és tovább bővülhet a bűnszervezetben való részvétellel gyanúsítottak száma is.
Ismert, tavaly decemberben Sziebert Györgyöt, a BKV volt jogi igazgatóját, januárban pedig Szalainé Szilágyi Eleonórát, a BKV volt humánpolitikai igazgatóját helyezték előzetes letartóztatásba, míg Antal Attila, a cég volt vezérigazgatója házi őrizetbe került. Február elején került előzetesbe Mesterházy Ernő, Demszky Gábor bizalmasa és városházi főtanácsadója, Fuzik Zsolt, a BKV volt informatikai igazgatója, Zelenák Tibor, a cég egykori kommunikációs főosztályvezetője és Regőczi Miklós, a BKV volt kommunikációs igazgatója. Utóbbi két személy azóta szabadlábon védekezhet, csakúgy mint a többi gyanúsított: Tóthfalusi György, a közlekedési cég igazgatóságának SZDSZ-es elnöke, Bolla Tibor, a BKV vezérigazgató-helyettese, Horváth Éva, Hagyó volt sajtósa és Mátay László, aki a Stop.hu portál volt főszerkesztője.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.