Mangós és csokoládés desszert vitte el a díjat

Mangó és csokoládé fúzióban – ez lett a díjnyertes desszert Franciaországban, ahol egy 22 éves cukrász, Florent Maragaillan vitte el a pálmát a gasztronómiai megmérettetésben.

MNO
2010. 04. 02. 9:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fiatal cukrász – a francia Riviéra egyik szállodájának alkalmazottja – a Strasbourg közelében fekvő Illkirch-Graffenstadenben rendezett versenyen vehette át az aranycukor díját. A győztes a legfiatalabb versenyző volt a profik versenyében, amelyben Michelin-csillagos vendéglátóhelyek cukrászai is habverőt ragadtak.

A második helyet a 27 éves Gabriel Rochard érdemelte ki Ananászos, vaníliás morzsa Buddha kezében elnevezésű desszertalkotásával. A cukrászviadal harmadik helyezettje Cédric Bedin lett a Ropogós tanzániai gömb pisztáciával és csokoládéval, citrombazsalikom-juzu illattal fantázianevet viselő ínyencségével.

A verseny részvevői regionális versenyek győzteseiként érkeztek a viadalra, ahol négy négy óra állt rendelkezésükre, hogy lenyűgözzék a zsűrit.

(MTI)

Komment

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.


Jelenleg nincsenek kommentek.

Szóljon hozzá!

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.