Budai Gyula tárja fel a botrányokat

Munkatársunktól
2010. 06. 18. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az előző kormányzat idején felmerült bűncselekmény-gyanús földügyek kivizsgálásáért felelős miniszterelnöki megbízottnak nevezte ki tegnap Budai Gyulát, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének igazgatóját, fideszes képviselőt Orbán Viktor miniszterelnök. Budai Gyula megkeresésünkre elmondta: első- sorban a Magyar Nemzet által feltárt sukorói és bábolnai földügyletek kivizsgálása lesz a feladata. E két botrány kapcsán Budai Gyula már az ügyészséghez fordult.
Bábolnán nemcsak a Horváth Klára polgármesterhez, volt szocialista országgyűlési képviselőhöz köthető 240 hektár föld elidegenítését vizsgálná ki, hanem az összes, korábban a Bábolna Zrt.-hez tartozó több ezer hektáros állami termőföld értékesítési eljárását áttekintenék. Budai szerint a 240 hektáros föld úgy került magántulajdonba, hogy közben nyolcmilliárdos kár érte az államot. Az ügyben vásárlóként fellépő strómanok azt vallották, hogy az adásvétel során segítségükre volt Horváth Klára, a város polgármestere. Lapunk információi szerint az Állami Számvevőszék éppen az előző kormány idején felszámolásba taszított Bábolna Zrt. által korábban használt közel tízezer hektár termőföld hasznosítását vizsgálja, s igen súlyos viszszásságokra is rámutathatnak. A sukorói ügyben pedig az ügyészség már jó ideje vizsgálódik, s éppen a napokban tette közzé, hogy szakértői vizsgálatok szerint az állam közel másfél milliárdos veszteséget könyvelhetett el a telekcserén, amit egy izraeli–magyar állampolgárságú befektetővel bonyolítottak le.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.