150 ember tűnt el a szerencsétlenségben

Mintegy 200 menekültet szállító és a viharos Földközi-tengeren felborult hajó segítségére sietett az olasz parti őrség szerdára virradó éjjel Lampedusa szigetétől közel 70 kilométerrel délnyugatra. 48 menekültet sikerült kimenteni a vízből, a többi 150 eltűnt.

MNO
2011. 04. 06. 10:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Élve tudtunk kimenteni 48 embert, úton van értük egy kis őrhajó, hogy Lampedusára vigye őket” – közölte szerdán Vittorio Alessandro hajóskapitány, a parti őrség szóvivője. Állapotuk nem súlyos, de gondozást igényelnek. Mint mondta, az erős szél, a nagy hullámok és „a fedélzeten támadt izgalom miatt borult fel a hajó, s a fedélzeten lévők a vízbe estek”.

Az olasz parti őrség közleménye szerint a menekülteket szállító jármű, amely „valószínűleg Tunéziából” indult, éjjel műholdas telefonon riasztotta a máltai hatóságokat, de az olasz Lampedusa kikötő kapitánysága küldött gyorsan két őrhajót és egy helikoptert a helyszínre. Az olasz hatóságok szerint a szerencsétlenség „az olasz partoktól távol”, máltai vizeken történt, a máltai haditengerészet azonban nem tudott közbelépni, ezért kérte az olasz parti őrség segítségét.

Illegális bevándorlók ezrei tartanak Olaszország déli területei felé az év eleje óta, s többségük a kicsiny Lampedusa szigetét veszi célba, amely mintegy 150 kilométerre fekszik a tunéziai partoktól.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.