46,2 milliárd korszerűsítésre

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) elbírálta az Állattartó telepek korszerűsítése III. jogcím keretében megvalósuló beruházásokra benyújtott támogatási kérelmeket: a múlt hónap végéig a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) több mint 46,2 milliárd forintos támogatást hagyott jóvá 338 beruházás megvalósításához – tájékoztatta az MVH kedden az MTI-t.

MNO
2011. 04. 05. 20:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A támogatási, valamint a forráshiány miatti elutasító határozatokat az MVH április közepéig postázza az érintetteknek. A támogatott beruházáshoz kapcsolódó első kifizetési kérelem benyújtását legkésőbb a támogatási határozat kézhezvételétől számított hat hónap elteltét követően kell beküldeni. A támogatási határozat kézhezvételétől számított 24 hónapon belül pedig a gazdálkodó köteles a támogatási határozattal jóváhagyott elszámolható kiadások összegének legalább 50 százalékával elszámolni.

A módosított határidő szerint bejelentett közbeszerzési eljárás lefolytatásának kivételével, a gépbeszerzést támogató határozat kézhezvételétől számított két éven belül, minden egyéb beruházást három éven belül meg kell valósítani. Emellett a támogatási határozattal jóváhagyott elszámolható kiadások összegének legalább 80 százalékát kell teljesíteni. Amennyiben a fenti rendelkezések valamelyikét a gazdálkodó nem tartja be, az MVH a támogatási határozatot visszavonja és az igénybe vett összeget visszaköveteli – tartalmazza a közlemény.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.