A „legálfalon” élhetik ki magukat

Falfestészettel a közbiztonságért!, avagy Flakonba zárt lelkek című pályázatával 1,6 millió forintot nyert el a Belügyminisztériumtól a Szolnok megyei rendőr-főkapitányság az illegális falfirkálás Szolnokon történő visszaszorítására. A terv megvalósítása érdekében a rendőrséghez hat együttműködő partner társult, köztük a város önkormányzata.

MNO
2011. 04. 06. 14:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A május közepéig tartó projekt több, egymásra épülő lépésben valósul meg, része egy önkéntes hálózat kialakítása, egy szabad felület, egy úgynevezett legálfal kijelölése a graffitisok számára, emellett a témában több lakossági fórumot, az iskolákban pedig egy prevenciós előadás-sorozatot tartanak – mondta el Szabó Zita őrnagy, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szerdán az MTI-nek.

Tájékoztatása szerint az immár bűncselekménynek számító falfirkákat figyelő önkéntesek a felkészítésüket követően önállóan és a rendőrséggel közösen ellenőrzik majd a közterületeket. Egymással folyamatos kapcsolatot tartanak és az észlelt jogsértéseket jelzik a rendőrségnek. A legális graffitizésre szolgáló falat, amely a Nyúl utcai Kamasztanya 100 négyzetméternyi betonkerítése lesz, Szolnok önkormányzata ajánlotta fel márciusi ülésén hozott határozatával – közölte Gyuricska Éva, a polgármesteri hivatal sajtóreferense.

A „legálfalat” várhatóan május 7-én adják át, és ezen a napon a korábban kiküldött pályázaton nyertes vázlatok készítői „megfújhatják” alkotásaikat. A művekből fotóalbumok és képeslapok készülnek, így azok maradandóvá válnak. Az alkotásokat szakmai zsűri bírálja el, a győztesek díjazásban részesülnek. A rendezvény kísérőelemeként családi napot rendeznek, amelynek keretében különböző játékokat, kézműves foglalkozásokat, rendőrségi bemutatókat tartanak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.