Azt kérték McCabe-től, hogy mondjon egy összeget

A Fradiban sokkal nagyobb értékek vannak, mint amit ez az egy euró jelképez – nyilatkozta Springer Miklós, az FTC elnökségének tagja, a DIGI Sport napindító műsorában, a Reggeli Startban.

MNO
2011. 04. 06. 9:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– McCabe úr fél évig árulta a zrt. részvényeit, és miután nem tudta eladni, teherré vált számára. Tudta, vissza nem kaphatja a pénzét, amit két és fél év alatt befektetett. Azt kértük tőle, mondjon egy összeget, és mivel meg akart szabadulni tőle, ezért adta meg ezt az árat, tehát a zrt. átadása került egy euróba.

A klub alapítójának unokája elmondta azt is, a stadion megvásárlására van három hónapos opciója az egyesületnek, arra pedig fél éve, hogy a két edzőpályát, valamint a birkózócsarnokot is visszavegye.

– Nem akarunk bérlők lenni a stadionunkban, mi akarunk rendelkezni felette. Kubatov elnök úr tarsolyában van egy-két komoly szponzor, akiknek köszönhetően nagyon jó lehetőségünk lesz a visszavásárlásra.

Springer hozzátette azt is, egy megfelelően működő gazdasági társaságot kell létrehozni, amelyet holdingszerűen kell működtetni. Ennek a tetején állna az egyesület, amely alatt minden szakosztálynak külön gazdasági társaságként kell funkcionálnia. A döntő szerep tehát az FTC egyesületét irányítók kezében lenne, de minden szakosztálynak gondoskodnia kellene a szponzorokról.

– Magyar tulajdonban szeretnénk tartani az egyesületet. Volt külföldi tulajdonos, tanultunk belőle. Nem szeretnénk, ha valaki csak a részvények többségéért cserébe állna mögénk. Több befektetőt szeretnénk. Lehet, hogy lenne közte, aki többet invesztálna a Fradiba, de a cél az, hogy több szponzort találjunk.

(DIGI Sport)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.