Bonta Miklós: Déjá vu

MNO
2011. 04. 06. 7:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bonta Miklós: Telt múlt az idő, kormányok jöttek-mentek, Horvátországban még a nálunk megszokottnál is nagyobb gyakorisággal. És az történt, hogy a Mol addig-addig növelte részesedését a szomszédos ország kormánya által privatizált INA cégben, míg csaknem megvásárolta az olajos cég felét. Azóta minden követ megmozgat a Mol annak az érdekében, hogy az a majdnem 50 százalékos tulajdonrész éppen annyi legyen, de azt se bánnák, ha kicsit több. A menedzserjogok már a magyarok tarsolyában vannak, de az 50 százalék plusz egy szavazat a parlamenti választások előtt álló horvát kormányé. Sohasem lehet tudni ki szerez többséget az ottani parlamentben. Így hát a maradék INA részvények kapósak lettek. Fel is függesztették a kereskedésüket. Mit hoz a véletlen, Zágrábban egy lex INA-n dolgoznak. Egyelőre sikertelenül.

A teljes cikket itt olvashatja.

(Népszava, 2011. április 6.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.