Egy volt szocialista politikus is Kulcsár sikerdíjas ügyfele volt

Kulcsár Attila újabb háttérmegállapodásokról számolt be a sokmilliárdos sikkasztás vádjával ellene és 17 társa ellen folyó büntetőper megismételt elsőfokú eljárásának szerdai tárgyalásán, a Fővárosi Bíróságon.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/759159" target="_blank"><strong>• Kulcsárnak akkor is volt mit a tejbe aprítani, ha rosszul mentek a dolgok</strong></a>

MNO
2011. 04. 06. 13:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kulcsár félórás felszólalásában arról beszélt: számos ügyfele úgy kereste meg, hogy mások ajánlották őt a figyelmébe mint olyan brókert, aki magas hozamokat tud biztosítani a pénzügyi befektetőknek. A szóbeli háttérmegállapodásokban Kulcsár óriási sikerdíjakat ígért ügyfeleinek, akik a vádlott szerint nem nevezhetik magukat becsapottaknak, megtévesztetteknek.

Kulcsár a szerdai tárgyaláson többtucatnyi sikerdíjas ügyfelét nevezte meg, köztük Karl Imre volt szocialista politikust és Pintér Dezsőt, a TV2 korábbi elnökét. Kulcsár megjegyezte, hogy vannak olyan egykori ügyfelei, akik hasonló háttérmegállapodások miatt a vádlottak padjára kerültek.

Kulcsár és védője indítványozta, hogy a bíróság a megismételt eljárásban újra hallgassa meg tanúként ügyfeleit. A cselekmények után 8-10 évvel már az elévülés miatt nem valószínű, hogy újabb gyanúsítottjai, vádlottjai lehetnének a Kulcsár-ügynek.

A Kulcsár-ügyben az ügyészség szerint az elsőrendű vádlott 1998 és 2003 között a K and H Bank brókercége dolgozójaként rendkívül magas hozamokat ígérve offshore cégeken keresztül jogosulatlanul forgatta az ügyfelek – magánszemélyek és egyes állami vállalatok – pénzét, és ezzel sokkmilliárdos kárt okozott.

A büntetőper tavaly újrakezdődött elsőfokú eljárása még a vádlottak meghallgatásánál tart. A 18 vádlott között vannak Kulcsár egyes ügyfelei, magánszemélyek és állami vállalatok korábbi vezetői, valamint a K and H Bank elnök-vezérigazgatója, akit azonban 2008-ban első fokon egyszer már felmentett a Fővárosi Bíróság.

Akkor Kulcsár nyolc évet és 230 milliós pénzbüntetést kapott, több vádlott-társát sújtották letöltendő szabadságvesztéssel, illetve több tíz- vagy százmilliós pénzbüntetéssel. A Fővárosi Ítélőtábla azonban egy éve megalapozatlanság és eljárási szabálysértések miatt hatályon kívül helyezte azt az elsőfokú döntést, és új eljárásra utasította a Fővárosi Bíróságot.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.