Fegyverekkel és késekkel támadtak a konzulátusra Bengáziban

Fegyveres felkelők támadták meg szerdán Törökország konzulátusát a líbiai Bengáziban – közölte a NTV török tévéállomás.

MNO
2011. 04. 06. 7:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A beszámoló szerint 400, fegyverekkel és késekkel felszerelkezett ember kísérelte meg a behatolást a képviseletre, tiltakozásul azért, mert Recep Tayyip Erdogan török kormányfő bejelentette, Ankara nem kíván fegyvert szállítani a líbiai felkelőknek.

A tiltakozók törökellenes jelszavakat skandáltak, egyben azzal fenyegetőztek, hogy leszakítják a képviseleten lobogó török zászlót, ha azt nem eresztik le. A tiltakozók ellen a helyszínre a líbiai Átmeneti Nemzeti Tanács (ÁNT) biztonsági erőit vezényelték. A képviselet védelmét megerősítették.

Ezzel egy időben Bengázi kikötőjében megtiltották, hogy kirakodjanak egy Törökországból humanitárius segélyt szállító hajót. A török tévé közölte, hogy a hajó kifutott a tengerre és ott lehorgonyzott. Törökország bengázi főkonzulja az ÁNT-nél tiltakozott a történtek miatt.


(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.