Gázrobbanás Budapesten, két nő szenvedett sérüléseket + Képriport

Gázrobbanás történt szerda délelőtt Budapesten, egy VII. kerületi lakóházban; a tűzoltók két embert eszméletlen állapotban, súlyos sérülésekkel hoztak ki az épületből – közölte a tűzoltóság.

MNO
2011. 04. 06. 10:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A robbanás a Nefelejcs utca 19. számú ház második emeletén történt, a lakásban két ember tartózkodott. A környéket a rendőrség lezárta. Kisdi Márk Máté tűzoltósági szóvivő az MTI érdeklődésére elmondta: a ház födémszerkezete és teteje is megsérült, miként – az elsődleges adatok szerint – a szomszédos lakások is.

Egy, az első emeleten lakó asszony az MTI helyszínre érkezett tudósítójának azt mondta, hogy több lakás is megrongálódott a robbanás következtében. A tűzoltók két embert eszméletlen állapotban, súlyos sérülésekkel hoztak ki az épületből – közölte a tűzoltóság.

Életveszélyessé vált a ház

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a romok között két sérült nőt találtak, őket kórházban ápolják. A detonáció okát még nem tudja a tűzoltóság. A ház életveszélyessé vált, ezért az ott élő hatvan embernek ki kell költöznie. A robbanás egy udvarra néző, 30 négyzetméteres lakásban történt – mondta Kisdi Máté, a fővárosi tűzoltóság szóvivője a helyszínen az újságíróknak. További sérültekről nem tudnak, de a biztonság kedvéért egy mentőautó a háznál maradt. A robbanásban két lakás vált teljesen lakhatatlanná – tette hozzá.

Az egyik lakó az MTI-nek elmondta, hogy a lakásuk konyhája teljesen tönkrement, a plafon megrepedt. Neki nem esett baja, de törmelékek hullottak rá. A robbanás helyszínére érkező kerületi polgármester, Vattamány Zsolt (Fidesz) az MTI-nek azt mondta: a főfalak bármikor ledőlhetnek. A ház életveszélyessé vált, ezért mindenkit kiköltöztetnek. Huszonkilenc lakás hatvan lakója kap ideiglenes elhelyezést egy kerületi panzióban, illetve üres önkormányzati lakásokban.

A lakók már a hét végén visszaköltözhetnek

A ház kiürítése után azonnal megkezdődött az épület vizsgálata, ebben statikusok is részt vesznek. A remények szerint az egész épületet nem kell lebontani, de minden attól függ, hogy a két sérült lakás bontása során találnak-e olyan műszaki, statikai hibát, ami miatt életveszélyes maradna az épület. Tizennégy lakás lakói megoldották saját elhelyezésüket, tíz lakás lakói, vagyis tizennyolc ember pedig azt kérte, hogy az önkormányzat gondoskodjon az elhelyezésükről. A lakók valószínűleg már a hét végén visszaköltözhetnek – tette hozzá a sajtófőnök.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.