Hatalmas robbanás rázta meg a raktárat, négy halott

Az orosz védelmi minisztérium négy polgári alkalmazottja meghalt szerdán az oroszországi Lipecki területen fekvő egyik központi lőszerraktárban keletkezett robbanásban.

MNO
2011. 04. 06. 10:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Igor Konasenkov, a tárca szóvivője szerint a lőpor-megsemmisítőben egy műszaki hiba miatt spontán öngyulladás és detonáció történt. Négy ember meghalt. A keletkezett tüzet sikerült megfékezni, újabb robbanások veszélye nem fenyeget – tette hozzá. Korábban a katasztrófavédelem még arról számolt be, hogy a Lipecki területen a 260-as központi rakétatüzérségi támaszponton hárman meghaltak és ketten megsérültek.

A baleset oka az volt, hogy berobbantak a lőporos ládák. Az áldozatok a támaszpont alkalmazottai voltak. A bázis a Lipeck városától 15 kilométerre fekvő Dacsnijnál van. A településen senki sem sérült meg, és anyagi károk sem keletkeztek.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.