Hét ember vesztette életét a szélviharokban

Legkevesebb hét ember halálát okozták az Egyesült Államok déli részén hétfőn és kedden átsöprő szélviharok.

MNO
2011. 04. 05. 19:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Georgiában egy kidőlő fa hétfőn egy 28 éves apát és 4 éves kisfiát az otthonában nyomta agyon. Mindketten aludtak. Az anya és a házaspár másik, 3 éves gyermeke megmenekült.

Egy férfi holttestét a lakókocsija roncsai alól húzták ki, további három ember halálát az autójukra vagy az útra zuhanó fa okozta, egy 87 éves férfi pedig egy leszakadó elektromos vezeték miatt kapott halálos áramütést.

Kentucky állam nyugati részén egy üzem hét dolgozója szenvedett könnyebb sérüléseket egy tornádó okozta pusztításban.

Georgiában, Mississippiben, Alabamában, Kentuckyban, Tennessee-ben, valamint Észak- és Dél-Karolinában a tomboló vihar számos helyen fákat csavart ki gyökerestől. Az ítéletidőben százezrek maradtak áramellátás nélkül.

A térségből mintegy húsz lehetséges tornádót jelentettek. A szél sebessége több helyen elérte az óránkénti 80 kilométert.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.