Hidroplánok szelnék át az országot

Néhány hónapon belül hidroplán repülőgépekkel kötné össze a horvát szigeteket és az adriai kikötővárosokat egy német cég – közölte a guide2croatia idegenforgalmi portál.

MNO
2011. 04. 05. 16:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Klaus Dieter Martin, a European Coastal Air Transport nevű vállalkozás vezetője elmondta, hogy a zágrábi kormánnyal folyó egyeztetések révén szeretnék létrehozni a „légi országutakat”, amelyek először az Adria partján lévő városokat kötnék össze a horvát szigetekkel. Az idén Split és Dubrovnik, valamint Hvar, Korcula, Vis és Lastovo szigete között indulnának el a vízre szálló és onnan startoló repülőgépek. A tervek szerint Zárát (Zadar), Fiumét (Rijeka) és Pulát is összekötnék a közép- és észak-adriai szigetekkel, például Rabbal és Losinj-nyal, de összesen 30 horvát tengeri kikötőben tudják biztosítani a felszállást és a landolást.

Az elképzelések alapján később kiterjesztenék a hidroplán járatokat az Adriai-tenger mindkét partjára, de nemcsak az olasz tengerparti városokat, Brindisit, Anconát, Barit, Riminit, Velencét és Triesztet, hanem Bolognát és Padovát is elérhetővé tennék a „vízi” repülőgépekkel. A német cég reményei szerint az állam szerepvállalása esetén a jegyek nagyjából kétszer annyiba kerülnének, mint a jelenlegi hajójegyek.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.