Huszonkét gondozott pénzét „süllyeszthette” el

Nyomozást indított a rendőrség a zalaegerszegi gyámhivatal volt gondnoka ellen, aki huszonkét ügyfele pénzével, több millió forinttal nem tudott elszámolni – írta a Zalai Hírlap szerdán.

MNO
2011. 04. 06. 6:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hivatásos gondnok kezelte egy, a pózvai szociális otthonban élő, mentális problémákkal küzdő férfi pénzügyeit, aki cselekvőképességét kizáró okok miatt került gondozás alá. A szociális otthon a múlt év végén jelezte a zalaegerszegi gyámhivatalnak, hogy a gondnok nem fizette ki a térítési díjat. A vizsgálat során az is kiderült, hogy huszonkét gondozott pénzével, összesen több millió forinttal nem tudott elszámolni – nyilatkozta a napilapnak Borda László, a gyámhivatal vezetője.

A hivatal a múlt év végén megszüntette a gondnok munkaviszonyát és végrehajtást kért az összeg befizetésére. Eddig a kár kétharmada térült meg. A volt gondnok a napilapnak elismerte a szabálytalan pénzkezelést. Azt is közölte, hogy sajnálja a történteket és szeretné kiegyenlíteni a hiányt. A Btk. szerint „aki a rábízott dolgot jogtalanul eltulajdonítja, vagy azzal sajátjaként rendelkezik, sikkasztást követ el” – olvasható a napilapban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.