Ismét pert nyert a Mol

Ismét pert nyert első fokon a Mol Nyrt. a Szurgutnyeftyegaz ellen szerdán abban a perben, amelyet az orosz cég azért indított a Fővárosi Bíróságon, hogy helyezzék hatályon kívül a magyar olajipari cég tavaly áprilisban kelt igazgatósági határozatát, amelyben megtagadták az orosz cég bejegyzését a Mol részvénykönyvébe.

MNO
2011. 04. 06. 12:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hatályon kívül helyezés azért lett volna fontos a Molban tulajdonos orosz vállalatnak, mert a határozat miatt nem vehetett részt a magyar cég 2010. évi éves rendes közgyűlésén. Két évvel korábban, 2009-ben már indított ugyanilyen ügyben pert a Szurgutnyeftyegaz, de tavaly novemberben a Fővárosi Ítélőtábla jogerős határozatával helyben hagyta a Fővárosi Bíróságnak az orosz cég keresetét elutasító ítéletét.

A Szurgutnyeftyegaz, amely 21,1 százalékban tulajdonos a Molban, tavaly júliusban indította a második pert. A távirati iroda értesülése szerint a Szurgutnyeftyegazt azóta sem jegyezték be a részvénykönyvbe, mivel nem tárta fel hitelt érdemlően a tulajdonosi hátterét.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.