Közvetlen járat New York és Budapest között

Közvetlen repülőjáratot létesítettek New York és Budapest között. Az American Airlines Boeing B-767-300-as gépe szerdán száll le először Ferihegyen.

MNO
2011. 04. 06. 7:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A járat, amelyet az American Airlines a szintén a Oneworld légiszövetséghez tartozó Malévvel közös kód alatt üzemeltet, a nyári szezonban naponta fog közlekedni. A Malév és az American Airlines utasai rövid átszállási idővel Európában 25, az Egyesült Államokban 35 célállomásra juthatnak el egymás járataival. A Malév kódja összesen 24 American-járaton szerepel majd.

A New Yorkból helyi idő szerint délután 6 óra 40-kor felszálló repülőgép reggel 9 óra 30-kor landol Budapesten, és 11 óra 55-kor indul vissza, hogy délután 3 óra 35 perckor visszaérkezzen az amerikai metropolisba.

A Malév korábbi partnere, a Delta Air Lines júniustól szintén a New York-i JFK repülőtérről indít járatokat Budapestre, de a SkyTeam szövetség tagjaként, a KLM holland légitársasággal együttműködve.

Az American Airlines szerdától az Iberia légitársasággal összefogva New Yorkból Madridba és Miamiból Barcelonába is indít járatokat.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.