Lefestették a magyar feliratot a templomban

Felújítás során lefestették a magyar feliratot a révkomáromi Szent Rozália-templomban. Helyi magyar civil szervezetek, és a Magyar Koalíció Pártjának helyi szervezete azonnal tiltakozott a magyar felirat eltüntetése ellen.

MNO
2011. 04. 06. 12:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Felvidek.ma szlovákiai magyar hírportál szerdai közlése szerint a templom kupolája alatti körszalag „SZENT+SZENT+SZENT+A+SEREGEK+URA+ISTENE+” feliratát festették le, s helyettesítették díszítő elemekkel.

„Szükségesnek tartjuk a munkálatok ezen részének azonnali felfüggesztését, valamint az érintett magyar felirat maradéktalan visszaállítását és restaurálását” – áll a magyar szervezetek közös állásfoglalásában.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.