Megalakult a kesztyűklaszter

A közös piacvédelem és egy közös márka kialakítása érdekében megalakult a kesztyűklaszter a baranyai megyeszékhelyen – közölte a szervezet létrejöttét segítő Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara (PBKIK) innovációs osztályvezetője kedden.

MNO
2011. 04. 05. 15:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rabb Szabolcs elmondta: a klaszter hat kesztyűsszervezetet tömörít, munkájukat négy másik cég is segíti. Hozzátette: a megalakulás célja, hogy a világ számos részén híres pécsi kesztyűgyártók együttműködjenek közös céljaik megvalósítása érdekében. Fontos szempont, hogy újra felélesszék a kesztyűképzést, hiszen nincs utánpótlás e szakmában – hangsúlyozta az osztályvezető. Rabb Szabolcs úgy véli: a közös piacvédelem és egy közös márka mint védjegy kialakítása a jelen helyzet megoldásának egyik kulcsa, míg a szakképzés kialakítása már a jövő megalapozása miatt fontos.

A Gant Pécsi Kesztyű Kft. ügyvezetője, Marczi Gábor vezette klaszter tervei között szerepel a pécsi kesztyű idei, 150. évfordulója alkalmából egy múzeum létrehozása is a már rendelkezésre álló gyűjteményből. A múzeum az elképzelések szerint a Zsolnay Kulturális Negyedben kapna helyet.

A baranyai megyeszékhely több kesztyűgyártó cége tavaly októberben nyitott közös üzletet Pécs belvárosában, hogy felélessze a hajdani pécsi kesztyűs hagyományokat. A pécsi márkaboltban csaknem száz egyedi tervezésű, eredeti bőrkesztyű modell tekinthető meg, ezek először itt láthatók együtt. A pécsi kesztyűgyártó vállalkozások ma már leginkább exportra dolgoznak, a legnevesebb olasz és francia divattervezőkkel (Cerutti, Louis Vuitton) együttműködve. A közelmúltban a baranyai megyeszékhelyen készült például a dán királyi család és Lady Gaga kesztyűkollekciója is.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.