Megújult a Szent Imre Kórház

Hivatalosan is átadták szerdán a fővárosi Szent Imre Kórház felújított egységeit és új szárnyát; a mintegy hétmilliárd forintos beruházás három év alatt valósult meg.

MNO
2011. 04. 06. 11:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szeneczey Balázs, a főpolgármesteri iroda vezetője az ünnepélyes szalagátvágást követő sajtótájékoztatón elmondta, hogy a munkálatok összköltsége 6,8 milliárd forint volt, amelyre 3 milliárd 270 millió forint uniós forrást kaptak. Kiemelte, hogy a három évig tartó felújítás során az intézmény végig teljes üzemben működött. Szeneczey Balázs szerint a Szent Imre Kórház a főváros legmodernebb kórháza lett.

Az intézmény főigazgatója, László Imre elmondta, hogy a kórházbővítési rekonstrukció 2008-ban kezdődött, a második ütem lezárásával most a megújult C és R, valamint a befejezett A épületet és az újonnan kialakított K épületet adták át. Szólt arról, hogy az egy-, két-, illetve háromágyas szobák mindegyike légkondicionált és külön fürdőszobás. Emellett az egész kórház megfelel az akadálymentes közlekedés szabályainak, a liftben pedig braille-írás és hangosbemondó segíti a gyengén látók tájékozódását.

A főigazgató elmondta ugyanakkor, hogy a tervezési és kivitelezési idő hosszabbra nyúlt a vártnál, így a kórháznak saját erejéből is ki kellett egészítenie a rendelkezésre álló összeget. A rekonstrukciónak köszönhetően viszont – az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat időközben szigorúbbá vált követelményeinek is megfelelve – a legmodernebb körülmények között gyógyíthatják a betegeket a Szent Imre Kórházban – tette hozzá László Imre.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.