Ő csak békét hozott volna

A szudáni Dárfúrban fegyveresek elraboltak három kéksisakost, és egyiküket később meggyilkolták – közölték szerdán az ENSZ és az Afrikai Unió közös békefenntartó erői (UNAMID).

MNO
2011. 04. 06. 12:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szervezet tájékoztatása szerint egy katonájuk akkor halt meg, amikor fegyveresek kedden megtámadták a Dárfúr északi részén, Kutumnál lévő parancsnokságukat. A helyszínen tűzpárbaj bontakozott ki a kéksisakosok és a támadók között. A harcban egy fegyveres meghalt, de a többinek sikerült kereket oldania az UNAMID egyik járművével, valamint három túszul ejtett kéksisakossal.

A rendfenntartók közül kettőt később sikerült kiszabadítani, míg társukat holtan találták. A két életben maradt katona is megsebesült, egyikük súlyosan. A Szudán nyugati részén fekvő Dárfúrban 2003 óta dúl polgárháború, amelynek az ENSZ becslése szerint 300 ezer, a központi szudáni hatóságok szerint tízezer halálos áldozata volt, s amely mintegy 2,7 millió embert tett hajléktalanná.

Az UNAMID szerint a közelmúltban a felkelők és a szudáni kormányhadsereg között az összecsapásokat az váltotta ki, hogy több mint 70 ezer ember érkezett a lakóhelyükről elűzöttek táboraiba Dárfúrba.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.