„Rettegnek a feljelentés és a tanúskodás utáni bosszútól”

Békés demonstrációval tiltakoztak az abonyiak kedden a Ceglédi Városi Ügyészség döntése ellen, mert az a múlt héten sem helyezte előzetes letartóztatásba „az életüket megkeserítő bűnözői csoportot” – tájékoztatott Egedy Zsolt, az abonyi képviselő-testület fideszes tagja.

MNO
2011. 04. 05. 17:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A ceglédi Kossuth téren tartott demonstráció után a jelenlévők petíciót adtak át a ceglédi főügyésznek, ő pedig kijelentette: a törvények szerint fognak eljárni – mondta a távirati irodának a képviselő. A petícióban azt írták, hogy „Abony lakossága fél”, félti az anyagi javait, életét, saját és hozzátartozói testi épségét; a város lakói „rettegnek a feljelentés és a tanúskodás utáni bosszútól”.

Egedy Zsolt elmondta: az abonyi rendőrség évek óta harcol egy bűnözői körrel, amely sorozatban, naponta követett el vagyon elleni bűncselekményt, s attól sem riadt vissza, hogy házilag gyártott vastüskéket szórjon az őket üldöző rendőrautó elé. Hozzátette: a rendőrség szerint az összegyűlt tárgyi bizonyítékok és információk megalapoznák a banda tagjainak házi őrizetbe vagy előzetes letartóztatásba helyezését.

„Ennek ellenére a Ceglédi Városi Ügyészség a múlt héten immár többedszerre sem tette ezt meg” – emelte ki a képviselő, hozzátéve: a helyieket felháborította, hogy a banda tagjai a rendőrök szemébe nevetve közölték: törvényesen nem lehet ellenük tenni semmit. A civilek ezután kezdtek aláírásgyűjtésbe – eddig mintegy 1600-an csatlakoztak, köztük több önkormányzati képviselő –, petíciójukban pedig azt követelik, hogy az ügyészség vizsgálja felül eddigi álláspontját – mondta Egedy Zsolt. Arról is beszámolt, hogy az ügybe bekapcsolódott Czira Szabolcs (Fidesz) országgyűlési képviselő is, és a legfőbb ügyészhez kíván fordulni.

Egedy Zsolt hangsúlyozta: a demonstráció az abonyi polgárok közös ügye, hiszen a biztonságukról van szó. A civilek elismerik a rendőrség munkáját, azt azonban elkeserítőnek tartják, hogy az eredmény mégsem született meg. A képviselő elmondta azt is: szeretnék elérni, hogy az abonyi rendőrőrs helyett önálló helyi rendőrkapitányság létesüljön. A demonstráción részt vevők számát Egedy Zsolt ötven és száz közé tette.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.