Szerető Szabolcs: Rend, Jobbik, cigányok

MNO
2011. 04. 06. 7:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerető Szabolcs: Hejőszalonta leleplezte, hogy Vona Gáborékat a hideg, cinikus számítás, nem a közbiztonság miatti aggodalom mozgatja; kényszeresen keresik az etnikai konfliktust, a figyelem felkeltése érdekében akár maguk is készek olajat önteni a tűzre. Sajátos módon kerül így harapófogóba a kormány: a Jobbik azt igyekszik demonstrálni, hogy az állam továbbra is képtelen fellépni a bűnözéssel szemben, a jogvédők egy része viszont a különféle gárdák masírozását írja a Fidesz számlájára. És utóbbitól csak egy lépés az országkép rombolásának újabb állomása: a nemzetközi sajtó beszámolója az etnikai konfliktusoktól sújtott falvakról, az előítéletes magyarokról, adott esetben összemosva az ellenzéki radikális és a kormányzó mérsékelt jobboldalt. Nincs új a nap alatt.

A teljes cikket itt olvashatja.

(Magyar Nemzet, 2011. április 6.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.