Szinte mindkét párharc eldőlt

<p>A Real Madrid négy-, a Schalke pedig háromgólos előnyre tett szert a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőinek első mérkőzését követően. A királyi gárda hazai pályán 4–0-ra verte a Tottenhamet, a gelsenkircheniek pedig Milánóban győzték le 5–2-re a címvédő Internazionalét. A mai nap is folytatódnak a küzdelmek, a Chelsea a Manchester Unitedet, a Barcelona a Sahtyar Donyecket fogadja.</p>

Pintér Patrick
2011. 04. 06. 6:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

REAL MADRID–TOTTENHAM HOTSPUR 4–0 (1–0)
Gólszerző: Adebayor (2), Di María, Cristiano Ronaldo.

Nagyon korán, már a negyedik percben megszerezte a vezetést a madridi csapat, ekkor Adebayor fejelt egy jobb oldali szögletrúgás után a jobb sarokba. Nemcsak ez, de a 15. percben történt Crouch-kiállítás is alaposan megfogta a csodára készülő Tottenhamet, amely ezután igencsak visszafogottan futballozott, támadni alig mert. Egyedül Gareth Bale előrefutásaiban bíztak, bízhattak a Spurs-hívek, a sérülés után nemrégiben visszatért walesi szélső tette is a dolgát, de eredményre ez sem vezetett.

A fordulást követően még inkább érezni lehetett a Real fölényét, sőt a madridiak teljesen beszorították a vendégeket a saját tizenhatosuk előteréig. Úgy tűnt, mintha a londoniak meg akarnák úszni egyetlen kapott góllal a találkozót, hogy aztán a sorokat rendezve hazai pályán próbálják meg kivívni a továbbjutást. Ám a hazaiaknál játszott annyi klasszis ezen az estén, hogy ezt a szívességet ne tegyék meg Harry Redknapp együttesének. Előbb Adebayor bólintott ismét a jobb sarokba (2–0), majd Di María bombázott a felső sarokba (3–0), végül pedig Cristiano Ronaldo lövése talált utat Gomes hálójába (4–0). A tetemes előny megnyugtató lehet a spanyol csapatért szorítóknak, viszont a Tottenham-drukkereknek az eredmény láttán alighanem elszorul a szíve.

INTERNAZIONALE–SCHALKE 2–5 (2–2)
Gólszerző: Sztankovics, D. Milito, ill. Edu (2), Matip, Raúl, Ranocchia (öngól).

Álomszerűen kezdődött az összecsapás az Internazionale számára, hiszen a Neuer kapus által kifejelt labdát Sztankovics jó 45 méterről (!), kapásból a kapuba lőtte rögtön az első másodpercekben (1–0). Hihetetlen, de a szerb középpályástól már láthattunk ilyen találatot, úgy tűnik, neki ez a specialitása – mint Xabi Alonsónak a félpályás ívelés. A Schalke azonban nem roppant ettől össze, sőt bátran támadott, aminek meg is lett az eredménye. A 17. percben egy jobb oldalról érkező szögletrúgást követő kalamajkát kihasználva Matip belsőzött a hálóba (1–1). A tavalyi BL-döntő hőse, az akkor a Bayern München ellen két gólt is szerezett Diego Milito azonban ismét a hazaiakat juttatta vezetéshez a 34. percben (2–1), az argentin támadónak nem volt nehéz dolga, a Cambiassótól, honfitársától kapott labdát kellett öt méterről a hálóba lőnie. A szünet előtt azonban Edu révén egyenlített a német együttes, a brazil támadó lövését először még védte Julio César kapus, ám Edu hamarabb eszmélt, s külsővel a hálóba pöckölt (2–2).

A szünet után mindkét kapu előtt adódott lehetőség, de gólt már csak a gelsenkircheniek tudtak szerezni: előbb Raúl iramodott meg a jobb oldalon, s addig-addig gyűrkőzte ellenfelét, mígnem a bal alsó sarokba passzolt (2–3). Négy perc múlva újabb gólt ért el a vendégcsapat, jobban mondva a hazai, hiszen Jurado jobb oldali beadását Ranocchia becsúszva a saját kapujába passzolta (2–4). A végén pedig jött a slusszpoén, Edu lövése is beakadt Julio César kapujába, így a Schalke végül 5–2-re győzött a Giuseppe Meazza-stadionban, s rendkívül kedvező helyzetből várhatja a visszavágót. Ralf Rangnick BL-bemutatkozása tehát kiválóan sikerült.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.