Tarolhatnak a magyarok

Kovács István vezetőedző szerint kifejezetten jó formában várja a csütörtöki selejtezőt a lólengésben világbajnok Berki Krisztián a Berlinben zajló tornász Európa-bajnokságon.

MNO
2011. 04. 06. 9:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nagyon jól sikerült a fiúk keddi pódiumedzése, elégedett vagyok – idézte a hazai szövetség (MATSZ) közleménye a szakembert. – Berki és a többiek is jól szerepeltek, Hídvégi Vid lovon volt a legjobb, a többi szeren talán kicsit fáradtabb volt, de a selejtező szempontjából ez már nem jelent gondot. Tálas Bence mind a hat szeren megcsinálta, amit tud.”

A négyszeres Eb-győztes Berki a gyakorlás után azt mondta, jól érzi magát és elégedett a tréningen mutatott teljesítményével: „Jó gyakorlatot tudtam bemutatni, a lóval is minden rendben volt, ugyanolyan, mint az otthoni, sőt a melegítőtermekben is teljesen egyformák a szerek, ez pedig ritkán fordul elő. A csarnokhoz közel lakunk, nincs okom panaszra. Szerdán délelőtt vár még egy edzés rám, délután pedig a lányok selejtezőjét nézem majd meg.”

A Böczögő Dorina, Sheppard Austin, Csillag Tünde összeállítású női válogatott kisebb hibákkal dolgozott a hétfői tréningen, de keddre már javult a teljesítményük. „Sajnos kisebb sérülésekkel küszködünk, de ez nem akadályozza a versenyzőket – mondta Draskóczi Imre, a női tornászok vezetőedzője. – A vágyunk továbbra is az, hogy Böczögő bejusson az egyéni összetett fináléba, Csillag talajon, Sheppard pedig ugrásban juthat döntőbe.”

Berki várhatóan csak lólengésben indul, Hídvégi sérülés miatt a hat számból kettőt, a talajt és az ugrást kihagyja, Tálas viszont mind a hat szeren érdekelt lesz. A nőknél az olimpikon Böczögő, valamint Csillag egyformán négy szeren versenyez, Sheppard ugrásban, talajon és gerendán indul. Az egyéni összetett fináléba a legjobb 24 tornász kerülhet be, országonként maximum két fő.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.