Téglával vágta fejbe az élettársát

Kilenc év börtönbüntetésre ítélte emberölésért és súlyos testi sértés kísérlete miatt a Somogy Megyei Bíróság kedden első fokon azt a fonyódi nőt, aki tavaly téglával fejbe vágta az élettársát, majd annak apjához is hozzávágott egy téglát – közölte Vadócz Attila, a bíróság sajtószóvivője.

MNO
2011. 04. 05. 18:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az italozó életmódot folytató pár egyik veszekedése tavaly júniusban mérgesedett el amiatt, mert a 39 éves, fonyódi Ágoston Józsefné nem főzött ebédet a hazatérő párjának, aki ezért megverte. Az asszony ezen annyira feldühödött, hogy amikor hátat fordított neki az élettársa, felkapott egy téglát és azzal nagy erővel fejbe vágta a férfit.

Az ittas férfi lefeküdt aludni, de másnap már nem tudott felkelni. Koponyaalapi törést és agyzúzódást szenvedett, emiatt kórházba került, egy hónappal később pedig belehalt a sérüléseibe. Az asszony az élettársa vitájukba beleszóló apját sem kímélte: hozzávágott egy téglát. Az idős embert csak súrolta a tégla, ennek következtében könnyű, horzsolásos sérülése keletkezett.

Az ügyész a történtek miatt emberölés és súlyos testi sértés kísérlete miatt emelt vádat. A bíróság kedden a kilenc év börtönbüntetés kiszabása mellett a nőt tíz évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A bíró enyhítő körülményként vette figyelembe az asszony büntetlen előéletét. A vádlott enyhítésért, az ügyész súlyosbításért fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.