Tizenhárom magyar bor is érmet kapott

Tizenhárom magyar bor kapott érmet, köztük négy aranyat a Monde Selection 2011-es nemzetközi borversenyen, amelyen a hazai borászatok közül ezúttal is a szekszárdiak szerepeltek a legjobban.

MNO
2011. 04. 05. 16:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A brüsszeli minőség-ellenőrző intézet honlapján közzétett adatok szerint az imrehegyi Béla Borászati Kft. 2009-es Imrehegyi Nektár nevű édes borát, a szekszárdi Bodri Pince 2008-as cabernet franc-ját, a szekszárdi Fritz Borház 2008-as évjáratú pinot noirját, valamint a szintén szekszárdi Mészáros Borház 2007-es cabernet franc-ját díjazták aranyéremmel.

Ezüstérmet kapott a villányi Bock Borászati Kft., a nagyradai Cezar Vinery Kft., a borotai Koch Pincészet Kft. és a Mészáros Borház egy-egy vörösbora, míg a Fritz Borház és a villányi Vylyan Pincészet két-két vörösborát ismerték el ezüstéremmel. A hazai borok közül egyedüliként a Pannonhalmi Borház Kft. nyert ezüstöt fehér borral, a 2009-es évjáratú, chardonnay dominanciájú Pannonhalmi Hemina nevű házasítással.

A rangos nemzetközi versenyen ezúttal is a francia boroknak ítélték a legtöbb, összesen harminc érmet. Nagy aranyérmet egy francia, egy dél-afrikai és három spanyol bor érdemelt ki.

A Monde Selection, az 1961-ben Belgiumban alapított független minőségértékelő intézet célja, hogy megtalálja és elismerésben részesítse a világ legkiválóbb minőségű termékeit. A nemzetközi borversenyen, amelyet minden év márciusában rendeznek, 2000 óta szerepelnek magyar borok.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.