Új munkahelyek jönnek létre Nyírbátorban

Repülőgépalkatrész-gyárat hoz létre Nyírbátorban a német Diehl Aircabin Gmbh – jelentette be Markus Marschall, a cég gazdasági vezetője a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei városban sajtótájékoztatón szerdán.

MNO
2011. 04. 06. 14:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Diehl csoport a Nyírbátori Ipari Parkban a Bátor Trade gazdasági válság miatt bezárt autókábelgyárát vásárolta meg, valamint a helyi önkormányzattól további kéthektáros üres területre szerzett opciós jogot, ahol három év alatt ötmillió eurós befektetéssel alakítja ki gyártóbázisát – mondta Markus Marschall.

Kiemelte: a termelést az év végén negyven dolgozóval már indítják, utána a létszámot folyamatosan 150-re növelik. Az üzemben az Airbus, a Boeing, valamint az Eurocopter and Embraer típusú gépek belső oldalfalát és szellőzőrendszereit készítik majd évi 15 millió euró értékben.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.