A földdel tette egyenlővé a kisvárost a tornádó + Videó + Képek

Eddig 89 halálos áldozata van a Joplin kisvárosát a földdel egyenlővé tevő tornádónak, ám félő, hogy ez a szám tovább emelkedik, mert még több száz embert keresnek a hatóságok. A vasárnap este fél hétkor lecsapó „mérföldes” forgószél több zsúfolt bevásárlóközpontot is romba döntött – írja a Missourinet.com.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/785709" target="_blank"><strong>• Gyorshír: harminc embert ölt meg a tornádó + Videó</strong></a>

Lóska Márton
2011. 05. 23. 14:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szükségállapotot vezetett be Missouri kormányzója, Jay Nixon a Joplin városkájára lecsapó forgószél miatt, amely EF-4-es, „pusztító” erősségű volt, ennél már csak egy erősebb fokozat van. A helyszínen speciális mentőegységek, Kansas városának teljes tűzoltósága és a nemzeti gárda is segédkeznek. A hatóságok eddig 89 holttestre bukkantak, azonban ez a szám tovább emelkedhet, ugyanis két zsúfolt bevásárlóközpont is romba dőlt. Az eltűntek számát magyar idő szerint hétfő délután 400 főre tették.



A helyi tűzoltóságot nem lehet bevetni, mert lényegében megsemmisült a csapásban. A kórházat is a földdel tette egyenlővé a vihar, ami tovább nehezíti a sebesültek ellátását.








Fotók: Reuters


(missourinet.com)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.