„A folyó két partján, ködben állnak”

Eredménytelenül egyeztetett a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége a hétvégén Pintér Sándor belügyminiszterrel. A szövetség közleménye szerint ugyan közeledtek az álláspontok, de úgy fogalmaznak: „még mindig a folyó két partján, ködben állnak”.

MNO
2011. 05. 23. 8:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyeztetések hétfőn folytatódnak, a Pintér Sándor által meghirdetett Rendészeti Érdekegyeztető Fórum ülésén. A tárgyalások után a szövetség nyilvánosságra hozza a szolgálati nyugállományúakat és az aktív hivatásos állományúakat érintő kormányzati elképzeléseket. Amennyiben a tárgyaláson nem születik egyezség, bejelentik a civil szervezetekkel és ágazati szakszervezetekkel egyeztetett tiltakozásuk módját, időpontját és helyszínét.

Közben a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete (TMRSZ) már a Parlament előtt tüntet. Szima Judit, a TMRSZ főtitkára elmondta, Budapest után Hódmezővásárhelyen folytatják a tiltakozást. Kijelentette: a folyamatos elvonások miatt és a Lázár–Balsai-féle tervezet ellen vonultak a Kossuth térre.

A Hír TV helyszíni tudósítója beszámolt arról, közösség elleni izgatás miatt fel is jelentették Lázár Jánost és Balsai Istvánt. „A szavak helyett eljött a tettek ideje” – nyilatkozta Szima Judit.

(HírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.