A Fradié a bronzérem + Képriport

A harmadik hely elérésére még három csapatnak volt esélye az utolsó forduló előtt. A legnagyobb sansszal érkező Ferencváros végül be is futott a bronzérmes pozícióba, lévén 3-0-ra legyőzte a Pápa gárdáját. A negyedik a Szolnokon diadalmaskodó Zalaegerszeg lett, a címvédő Debrecen az ötödik helyen végzett. Az NB I gólkirálya a brazil André Alves (Videoton) lett 24 találattal.

Pintér Patrick
2011. 05. 23. 3:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden siófoki drukker ünnepre készült vasárnap délután, hiszen a csapat az elmúlt fordulóban kiharcolta a bentmaradást. Ennek ellenére a Honvéd kezdett jobban, Danilo közeli találatával a vezetést is megszerezte, amire Honma a szünet előtt még válaszolni tudott. A második félidő elején aztán egy szögletet követően Délczeg a saját kapujába fejelt, így ismét a kispestieknél volt az előny, amit a fiatal Czár a végén megfejelt még eggyel, biztossá téve a vendégek sikerét.

FERENCVÁROS–PÁPA 3-0 (1-0)
Budapest, Albert-stadion, 4000 néző. Vezette: Fábián.
FTC: Ranilovic – Balog Z., Tutorics (Dragóner, 54.), Csizmadia, Junior – Rósa D., Sztanics, Maróti – Morales (Józsi, 79.), Schembri (Pölöskey, 74.), Abdi. Vezetőedző: Prukner László.
Pápa: Szűcs L. – Tóth G., Dlusztus, Supic (Venczel, 75.), Nagy S. – Quintero, Bárányos, Bali (Varga L., 67.), Farkas A. – Zulevs, Rebryk (Szabó Zs., 61.). Vezetőedző: Véber György.
Gólszerző: Schembri (44.), Morales (71.), Dragóner (89.).

Mindenképpen győznie kellett a Fradinak ahhoz, hogy bebiztosítsa harmadik helyét a táblázaton, illetve elérje a nemzetközikupa-indulást jelentő bronzérmet. Az első gólt a máltai Schembri lőtte ziccerből, majd a hajrában Morales és a búcsúmérkőzésén szereplő Dragóner is betalált, így téve fölényessé a zöld-fehérek sikerét.

ÚJPEST–VIDEOTON 1-0 (1-0)
Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 4000 néző. Vezette: Veizer.
Újpest: Horváth T. – Szokol, Takács Z., Litauszki, Pollák – Barczi (Böőr, 56.), Mitrovics, Egerszegi (Bognár I., 77.), Balogh B. – Balajti (Tajthy, 70.), Ahjupera. Vezetőedző: Mészöly Géza.
Videoton: Bozsovics – Lázár, Lipták, Vaskó, Hidvégi (Szakály D., 67.) – Nagy D. (Gyurcsó, 75.), Sándor Gy., Elek Á., Farkas B., Vasziljevics (Nikolics, sz.), Alves. Vezetőedző: Dr. Mezey György.
Gólszerző: Ahjupera (13.).

Vereséggel búcsúzott a szezontól, de a városháza előtt így is boldogan ünnepelt a Videoton labdarúgócsapata, amely története első bajnoki címét érte el. Az Újpest az egész tavasszal kiválóan futballozó Ahjupera góljával fektette két vállra az aranyérmest: az észt támadó a 13. percben vette be Bozsovics kapuját.

SZOLNOK–ZALAEGERSZEG 1-3 (0-2)
Szolnok, 1000 néző. Vezette: Radványi.
Szolnok: Rézsó – Antal G., Milicsics, Máté P., Balogh P. – Tchami, Szalai B., Jokics, Vukomanovics – Zsolnai (Fitos, 81.), Gosics (Ngalle, 62.). Vezetőedző: Simon Antal.
ZTE: Vlaszák – Turcsik, Miljatovic, Bogunovics, Varga R. – Kovács G. (Simonfalvi, sz.), Balázs Zs., Kamber, Horváth A. – A. Delic (Panikvar, 71.), Turkovs. Vezetőedző: Csank János.
Gólszerző: Milicsics (53.), ill. Kamber (21.), Balázs Zs. (41.), Máté P. (60. – öngól).

A Zalaegerszeg is megtett minden tőle telhetőt, hogy a harmadik helyet elérje, győzött a már kiesett Szolnok otthonában 3-1-re. A szünetig Kamber egy góllal és egy Balázsnak adott remek gólpasszal járult hozzá a ZTE kétgólos vezetéshez. A fordulás után Milicsics fejesével szépített a Szolnok, majd Máté öngólja döntötte el végleg a három pont sorsát.

DEBRECENI VSC–HALADÁS 1-2 (1-0)
Debrecen, 2500 néző. Vezette: Berger.
DVSC: Verpecz – Nagy Z., Simac, Mijadinoszki, Fodor – Bódi, Ramos (Salami, 69.), Szakály D. (Czvitkovics, 44.), Illés Gy. (Varga J., 59.) – Yannick, Coulibaly. Vezetőedző: Kondás Elemér.
Haladás: Rózsa – Schimmer (Jagodics, 31.), Guzmics, Lengyel, Rajos – Nagy I G., Halmosi, Sipos, Iszlai – Fodrek, Oross. Vezetőedző: Aczél Zoltán.
Gólszerző: Coulibaly (26. – 11-esből), ill. Halmosi (57., 67.).

Minden jól indult a Debrecen számára is, hiszen a Loki Coulibaly büntetőjével vezetéshez jutott az első félidő derekán. Igen ám, de a vendég Haladás az egykoron Debrecenben szép sikereket elért Halmosi duplájával a második játékrész közepén fordított, s innentől kezdve már nem adta ki kezéből a vezetést.

A végeredmény:

1. Videoton 61
2. Paks 56
3. Ferencváros 50
4. Zalaegerszeg 48
5. Debrecen 46
6. Újpest 45
7. Kaposvár 43
8. Haladás 41
9. Győri ETO 41
10. Honvéd 40
11. Vasas 40
12. Kecskemét 36
13. Pápa 35
14. Siófok 34
15. MTK 30
16. Szolnok 21

A gólkirály a 24 gólos Alves (Videoton) lett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.