A füvet is zöldebbre festették az elnök érkezésekor?

Buszokkal ide-oda fuvarozott éljenző tömeg várta a múlt héten Kárpátaljára látogató Viktor Janukovics ukrán elnököt útjának főbb állomáshelyein, miközben a sebtében rendbe szedett haladási útvonala mentén feltűnően új traktorok készültek arra, hogy felszántsák a már bevetett földeket – írta keddi számában az Ungváron megjelenő Kárpáti Igaz Szó című lap.

MNO
2011. 05. 24. 11:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az újság riportere, aki múlt csütörtöki, félnapos kárpátaljai útján elkísérte az ukrán államfőt, megállapította, hogy a média jelenlétét eleve úgy szervezték, hogy a lehető legrövidebb ideig legyen szem- és fültanúja az elnöki vizitnek, s ne kerülhessen testközelbe az ország első számú vezetőjével. Mint fogalmazott, a sajtótájékoztatóra bebocsátottakkal eleve közölték, hogy nincs kérdezgetés. A publicisztikai írás szerint Kárpátalja megye vezetői és a – több ukrán lap szerint a Szovjetunió hanyatlásának brezsnyevi korszakát idéző – látogatást megelőző napokban Kijevből a helyszínre érkezett biztonsági emberek gondoskodtak arról, hogy minden a legrózsaszínűbbnek tűnjön, s hogy véletlenül se hangozhasson el bíráló megjegyzés, rázós újságírói kérdés.

Az államfőre várakozó újságírók seregnyi fura dolgon csodálkozhattak: a sebtében zajló aszfaltozásból, a kapuk, kerítések, kukák mázolásából, már-már a fű zöldebbre festéséből sejteni lehetett Janukovics útvonalát – olvasható az írásban. Eszerint senkit nem érdekelt, mit takar a kiglancolt külcsín, a lényeg az volt, hogy az elsuhanó járműből csupa csillogó dolog villanjon a magas rangú vendég szemébe. Mint kiderült, ezt a célt szolgálták a tudósítók által is megcsodált tűzpiros traktorok, amelyek a megyeszékhely közelében lévő felszántott és bevetett földeken árválkodtak, s színházi kellékekként a „fellépés” idejére indították be őket – mutatott rá a lap. „A legmulatságosabb azonban az éljenző tömeg volt, amelyet ide-oda fuvaroztak a látogatás helyszínei között. Amikor az elnöki konvoj elhaladt, gyorsan áttelepítették őket a megyeháza szomszédságába, ahol tapsoltak, hurráztak és köszönték, jól vannak” – zárta írását az újság, amely szerint félő, hogy az ukrán elnökben a kárpátaljai látogatásból csak annyi csapódott le, hogy milyen szép és gazdag ez a vidék, így biztosan elbír még egy-két újabb áremelést.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.