A gall-római múzeum nyert

A belgiumi Tongerenben lévő gall-római múzeumnak ítélték oda idén Az év európai múzeuma címet, amellyel a látogatóknak különleges élményeket kínáló intézményeket jutalmazzák.

MNO
2011. 05. 22. 14:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A European Museum Forum a németországi Bremerhavenben szombat este tartotta díjkiosztó ünnepségét, amelyen számos különdíjat is átadtak. Tizenöt ország harmincnégy múzeuma szerepelt az idei jelöltek között, magyar intézmény nem. A kitüntetett egy évre kölcsönbe kapja Henry Moore egyik alkotását, a The Egg (A tojás) címet viselő szobrot. Különdíjjal jutalmazták a zágrábi tönkrement kapcsolatok múzeumát (Muzej Prekinutih Veza) és az 1953-as árvíznek emléket állító holland Watersnoodmuseumot.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.