A MÁV fejleszti a GPS-alapú tájékoztatást

A budapesti elővárosi vonalakon működő GPS-alapú tájékoztatás fejlesztése 50 millió forintba került – tájékoztatott a MÁV-Start Zrt.<br />

MNO
2011. 05. 24. 9:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A MÁV-Start Zrt. folyamatosan fejleszti a budapesti elővárosi vonalakon az utasok GPS-alapú tájékoztatását, és május végére a főváros környéki vonatok már több mint 80 százalékán lesz elérhető az utasok számára menet közben is a pontos helymeghatározás – közölte a cég még hétfőn.

Az MTI megkeresésére kedden hozzátették: az új rendszert 50 millió forintért 55 kocsiba szerelik be, és az idei tavasztól – az eddigi motorvonatokon felül – további napi 280 közlekedő szerelvényben tudják az utasokat GPS-alapú tájékoztatással ellátni a vonat aktuális helyzetéről és a következő megállásról.

A MÁV-Start Zrt. még hétfői közleményében kiemelte: a fejlesztésnek köszönhetően a gépi hangosbeszélőn keresztül hallható információkat három budapesti elővárosi vonalon, Budapest–Vác–Szob, Budapest–Ferihegy–Monor–Albertirsa–Cegléd–Szolnok és Budapest–Sülysáp–Nagykáta–Újszász–Szolnok között hallhatják az utasok. A tájékoztatás magyar, angol és német nyelvű. A fejlesztés szerelési munkálatait a MÁV-Gépészet Zrt. végezte.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.