Abbász üdvözölte Obama kijelentését

Mahmúd Abbász palesztin elnök „jó irányba tett lépésnek” minősítette Barack Obama amerikai elnök kijelentését arról, hogy az izraeli–palesztin tárgyalásokat az 1967-es határokra alapozva kell folytatni. Erről Abbász szóvivője beszélt vasárnap az AFP tudósítójának.

MNO
2011. 05. 23. 7:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Abbász több arab és nyugati vezetővel beszélt az utóbbi időben, és mindegyikük elismerően szólt Obama álláspontjáról – tette hozzá Nabil Abu Rudeina. A palesztin elnök vasárnap Ammánban találkozott Maarúf al-Bahít jordániai miniszterelnökkel, és a vele való tárgyaláson a Petra hírügynökség jelentése szerint védelmébe vette a Gázai övezetet irányító Hamász palesztin radikális szervezetet, amellyel Abbász mozgalma, a Fatah nemrég megállapodást kötött közös ideiglenes kormány megalakításáról.

„A Hamász a palesztin társadalom része, s demokratikus alapon ellenzéki” – jelentette ki. Mint hozzátette, a palesztin kormány „feladata lesz a béketárgyalások dossziéja”. Abbász jordániai kollégájával áttekintette „a béketárgyalások alapelveit, köztük a palesztin menekültek visszatérési jogát”. Hangsúlyozta, hogy „a palesztinok nem Izraelt próbálják elszigetelni a palesztin állam ENSZ-beli elismerését követelve, hanem Palesztinát akarják elismertetni megszállt államként”.

A palesztin elnök úgy döntött, hogy szerdára Rámalláhba összehívja a Palesztinai Felszabadítási Szervezet (PFSZ) végrehajtó bizottságát a legutóbbi fejlemények megvitatására.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.