Az atomvárosok kiszálltak

Hirosima és Nagaszaki visszavonta jelentkezését, és nem versenyez tovább a 2020-as nyári olimpia rendezési jogának megszerzéséért.

MNO
2011. 05. 22. 17:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 1945-ben amerikai atomtámadás sújtotta Hirosima vezetése vasárnap közölte, hogy visszalép – részben a városlakók elégedetlensége, részben a kellő anyagiak hiánya miatt. Hasonlóképpen határozott a második világháborúban nukleáris csapásnak kitett Nagaszaki is, amely Hirosimával közösen pályázott.

A visszakozást az is magyarázhatja, hogy a Japánon belüli vetélkedésbe beszállt Tokió, amelynek nagyobb esélye van, hogy az ország olimpiai bizottsága mögé sorakozzon fel, amikor választani kell majd a jelentkezők közül.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.