Az idén is pályázhatnak a munkáltatók az elismerésre

Pályázhatnak az idén is „Fogyatékosság-barát munkahely” elismerésre azok a munkáltatók, amelyek vállalják, hogy folyamatosan fejlesztik a fogyatékos emberek toborzásával, foglalkoztatásával, megtartásával kapcsolatos gyakorlatukat – közölték a pályázat kiírói hétfőn az MTI-vel. <br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/784671?searchtext=prolabora" target="_blank"><strong>• Akiknek adósai vagyunk</strong></a>

MNO
2011. 05. 23. 15:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elismerést a Nemzeti Erőforrás Minisztérium, az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham), a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület és a Salva Vita Alapítvány közösen adja a pályázati feltételeket teljesítő munkáltatóknak – olvasható a közleményben. A pályázatokba 3 hónapon belül, illetve 2 éven belül megvalósítandó célkitűzéseket szükséges belefoglalni. Először a rövid távú fejlesztések megvalósulását ellenőrzik, ez után születik döntés arról, hogy mely vállalatok méltók az elismerésre. Az elismerés odaítéléséről a díj adományozóiból álló akkreditációs bizottság dönt évente két alkalommal, legközelebb 2011 szeptemberében.

Folyamatosan lehet pályázni

A cégek – mérettől függetlenül – folyamatosan pályázhatnak az elismerésre, de ha a 2011. évi díjazottak között szeretnének lenni, akkor augusztus végéig kell teljesíteniük rövid távú célkitűzéseiket, és benyújtani a pályázatot. A 2010-ben bevezetett elismerés adományozói a fogyatékos emberek foglalkoztatási arányának növekedését kívánják elősegíteni a pályázattal.

A Salva Vita Alapítvány tapasztalatai szerint a munkaadók nehezen érik el ezt a célcsoportot, a fogyatékos emberek pedig még mindig ritkán mernek jelentkezni egy-egy meghirdetett pozícióra, mert úgy gondolják, nincs esélyük az elhelyezkedésre. Az elismerés megszerzését követően a munkáltató jogosulttá válik a Fogyatékosság-barát munkahely logó használatára, amelyet álláshirdetéseken, jelentkezési lapokon, a toborzás során használt anyagokon, továbbá a munkatársakkal való kommunikáció során alkalmazhat. A logót a díjazottak két évig használhatják, és a használat joga – a középtávú fejlesztések igazolását követően – további két évre többször is meghosszabbítható.

Az eddigi 9 díjazott az Auchan Magyarország Kft., a Baumax Magyarország Kereskedelmi Zrt., az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Embereknek Alapítvány, a Hotel Panda Kft., a Johnson Controls Mezőlak Kft., a Macher Gépészeti és Elektronikai Kft., a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft., a Szegedi Szefo Fonalfeldolgozó Zrt. és az SzRt-Service Üzemeltető és Oktatási Kft.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.