Az olvasó gyermek – Konferencia a Magyar Írószövetségben

A gyermek- és ifjúsági irodalomról tanácskoznak csütörtökön a Magyar Írószövetségben Az olvasó gyermek című konferencián.

R. Kiss Kornélia
2011. 05. 23. 17:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eseményt tíz órakor nyitja meg Szentmártoni János, a Magyar Írószövetség elnöke. A nap folyamán költők, néprajzkutatók, tanárok és irodalomtörténészek tartanak előadásokat az olvasóvá nevelésről, a közoktatás működéséről, a mesenyelvről és a meseírás kortárs jelenségeiről.

A gyermeknap alkalmából az írószövetség vendégei lesznek a Világsuli és a Magyar–Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanulói, három órától pedig a Nap Panni kalandjai beavatószínházi előadását láthatjuk. Az írószövetség Hátsó Színpad című új színházi sorozatában a budapesti Pinceszínház nagy sikerű gyerekdarabjának kulisszatitkaiba kapunk betekintést, egy csintalan kislány utazásait kísérheti végig a közönség Tallián Mariann és Dian Róbert előadásában, az író-rendező Matuz János főszereplésével. A sorozatot Lázár Balázs szerkeszti.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.