Bekeményített a Google

A Google leállította újságok archívumainak digitalizálását, mert úgy találta, hogy az újságok – ahelyett, hogy ingyenesen felkínálnák őket honlapjukon – inkább pénzért értékesítik régi cikkeiket.

MNO
2011. 05. 22. 14:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az interneten a news.google.com/archivesearch oldalon továbbra is megtalálhatók régi cikkek digitalizált formában, de a gyűjtemény tovább már nem bővül – olvasható az internetes óriáscég hét végi közleményében.

A Google több mint 2000 újság 3,5 millió példányát digitalizálta, a legrégebbi közülük az elsőként 1752. március 23-án megjelent kanadai Halifax Gazette volt. A Google az újságoknak is eljuttatta archívumuk számítógépen olvasható változatát, hogy a honlapjukon közzétehessék. A Google 2008 szeptemberében kezdte meg a laparchívumok digitalizálását.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.