Bombariadó egy óvodában: „mindenki” a helyszínen

Bombariadó miatt ismét jelentős készültség van Kecskeméten. Ezúttal azonban nem a Mátyás király körúti iskolában, hanem a közelében, az Ifjúság utcai óvoda kertjében találtak egy csőbombához hasonló, „csőszerű” tárgyat.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/783802" target="_blank"><strong>• Bomba robbanhat a kecskeméti iskolában, helyszínen a rendőrök</strong></a>

MNO
2011. 05. 23. 8:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Ifjúság utcai óvodába reggel már be sem engedték a gyerekeket, hanem a közeli Napsugár utcai óvodába és a Hunyadi általános iskola sporttermébe irányították őket. Hivatalos – sőt semmilyen – információt még nem adtak ki a rendőrök az eseményről, a Baon.hu azonban úgy tudja, hogy a helyszínen vannak a rendőrök, a tűzoltók, a tűzszerészek, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság és a kecskeméti polgári védelmi kirendeltség munkatársai is. A veszélyeztetett óvoda 100 méter sugarú környezetében mintegy 20-25 ingatlan van. Nyolcból már ideiglenesen kiköltöztették a lakókat.

A tűzszerészek – a Mátyás király utcai iskolai esethez hasonló módszerrel – hatástalanították a csőszerű tárgyat az óvoda udvarán. A vízágyú most is robbanáshoz hasonló hangot adott. Kiderült, hogy a szerkezet ezúttal sem tartalmazott robbanóanyagot. A rendőrök lezárták a környéket, az összes oda vezető utat, így gyakorlatilag lehetetlen megközelíteni a helyszínt. A gyerekek, dadusok és óvónők továbbra is a Hunyadi János Általános Iskolához tartozó óvodában várakoznak.

A szerkezetet az óvoda udvarán megvizsgálva kiderült, hogy álbomba volt.

(MTI, baon.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.