Brutális gyilkosság: hárman ölték meg a 82 éves asszonyt?

Elfogták az egy hónapja a főváros IX. kerületében, az Ernő utcában elkövetett emberölés három gyanúsítottját – jelentette be Fülöp Valter, a fővárosi rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

MNO
2011. 05. 24. 11:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A három fogvatartottat azzal gyanúsítják, hogy április 24-én egy 82 éves asszonyt öltek meg lakásában, az áldozat arccsont-, orrcsont- és állkapocscsonttörést szenvedett. A Budapesti Rendőr-főkapitányság kezdeményezi a 41 éves B. Józsefné, a 31 éves M. Lajos és az 58 éves V. Béláné előzetes letartóztatását emberölés megalapozott gyanúja miatt, de vizsgálják, hogy megállapítható-e a különös kegyetlenség, illetve a nyereségvágy motívuma.

Fülöp Valter annak a meggyőződésének adott hangot, hogy a két utóbbi minősítő körülmény is fennáll, de ezt szakértők bevonásával kell alátámasztani. Elmondta, hogy április 24-én – nem sokkal éjfél után – zárfeszítéssel hatoltak be az áldozat lakásába, és brutálisan bántalmazták az idős asszonyt; az áldozatra másnap a fia talált rá.

A nyomozás során akadtak rá arra a budapesti Koppány utcában lakó, büntetlen előéletű takarítónőre, aki néhány évvel ezelőtt bejárt a megölt asszonyhoz, és ismerte a kaputelefon kódját. Őt vasárnap délután a fővárosi rendőrség bevetési osztálya elfogta. Hétfőn hajnalban a férfi bűntársat, majd hétfő délután a másik feltételezett elkövető nőt is őrizetbe vették – közölte. Kitért arra, hogy a gyanúsítottak tagadják a bűncselekmény elkövetését. A ház közelében lévő ipari kamera segítségével azonban azonosították azokat a ruhákat, amelyeket az elkövetés idején hordtak, és ezt meg is találták lakásukon. A 41 éves takarítónő két társa büntetett előéletű – tette hozzá.

Kérdésre Fülöp Valter elmondta: a gyilkos eszköz egyelőre nem került elő, annyit lehet tudni, hogy nem késsel és nem fegyverrel követték el a gyilkosságot. A lakásból számottevő vagyontárgyat nem tudtak elvinni, mert az idős nő nagyon szerény körülmények között élt, 62 ezer forint volt a nyugdíja.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.