DSK: már 400 szál virágot gyűjtöttek a szobalánynak

Virágküldő internetes kampányt szervezett a Dominique Strauss-Kahn lemondott IMF-vezér által molesztált szobalány javára francia aktivisták maroknyi csapata.

MNO
2011. 05. 24. 10:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A www.une-rose-pour-ophelia.fr internetes honlapon keresztül lehet rózsát küldeni annak a 32 éves, az aktivisták által Ophelie-nek nevezett New York-i szobalánynak, aki megvádolta a Nemzetközi Valutaalap francia vezetőjét, hogy meg akarta erőszakolni. A botrány a francia közgazdász-politikus székébe került a valutaalapnál, francia feministák ugyanakkor felrótták a sajtónak és a közvéleménynek, hogy jobban aggasztja őket Strauss-Kahn sorsa, mint a szobalányé.

A Les Liberaux nevet viselő aktivisták virtuális virágküldő honlapján a „Kedves Ophelia, egy rózsaszál, hogy megbocsássa nekünk, hogy nem gondoltunk eleget magára” mottó olvasható. A weblap vasárnapi indulása óta több mint négyszáz szál virág gyűlt össze a védőőrizet alatt álló szobalány számára.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.