Egy rendőrautó gázolta el az egyik tüntetőt + Videó

Muszlimokat támogató szélsőbaloldaliak csaptak össze rendőrökkel a svédországi Göteborgban. A radikális csoport egy mecset megépítése mellett tüntetett. A demonstráción megjelentek szélsőjobboldali tüntetők is, akik az építkezés ellen tiltakoztak.

MNO
2011. 05. 22. 19:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tekintse meg a hírTV!


A Göteborg külvárosában épülő mecset és a bevándorlás ellen tüntetett a svéd Nemzeti Demokraták pártja és nacionalista csoportok körülbelül százfős csoportja. „Ellenezzük, hogy idegen etnikai csoportok megerősítik helyzetüket. Természetesen támogatjuk a vallásszabadságot, de nem kell ilyen gigantikus kulturális központokat és mecseteket építeni, hogy valakik gyakorolhassák a vallásukat. Ez nem jelentene problémát, ha nem lennének olyan politikusaink, akik folyamatosan engedik, hogy különböző kultúrák enklávékat építsenek a svéd keresztény földre” – mondta el Daniel Spansk, a Nemzeti Demokraták elnökhelyettese.

A rövidesen elkészülő épület támogatói is utcára vonultak Svédország második legnagyobb városában. A muszlimokhoz baloldali fiatalok is csatlakoztak. Bár a hatóságoknak sikerült megakadályozni, hogy a tíz évvel ezelőttihez hasonló összecsapások törjenek ki, a baloldali tömegből többen áttörték a hatósági kordont és megdobálták a rendőrautókat. Az egyik tüntetőt egy rendőrségi autó ütötte el. A demonstrációról végül 35 személyt állítottak elő.

(HírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.