Egyre többen látják a jövőt a hibrid autókban

A dél-koreai Hyundai Motor Group az energiatakarékos hibrid modellek gyártásának jelentős növelését tervezi – jelentette be a vállalat kedden Szöulban.

MNO
2011. 05. 24. 10:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hyundai Motor Group a világ ötödik legnagyobb autógyártója, a Hyundai Motor Co. és a Kia Motors Corp. holding vállalata. „A csoport középkategóriás hibrid modellekből, közöttük a Kia K5 hibrid modellből 28 ezret tervez eladni az idén. A teljes hibridértékesítési cél a kisebb modellekkel együtt 30 ezer” – jelentette be a Hyundai egyik vezető szakembere a Hyundai Sonata modell hibrid verziójának hivatalos bemutatója alkalmából.

A Hyundai Motor Co. hatéves vagy 120 ezer kilométeres garanciaprogramot jelentett be hibrid modelljeire az eladások ösztönzése céljából. A belsőégésű motor és villanymotor használatát kombináló meghajtással rendelkező hibrid modellek mellett a Hyundai a közeljövőben megkezdi az üzemanyagcellás elektromos autók értékesítését is.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.