Felújították a járásbíróság épületét

Lezárult a kapuvári belváros-rehabilitáció első üteme; kedden átadták az egykori járásbíróság felújított épületét.

MNO
2011. 05. 24. 12:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mintegy 60 millió forintból, zömében pályázati pénzből újították fel az épületet: az 50 milliós pályázati forráshoz 11 százalékos önrész járult, majd a projekt költségvetését további hárommillióval toldotta meg a város. A fejlesztés során akadálymentesített ingatlan funkciója nem változik: továbbra is több közhivatal, a Rábaközi Vidékfejlesztési Egyesület irodája, valamint alapfokú néptáncoktatás kap majd itt helyet – közölte Hámori György (Fidesz–KDNP) polgármester.

A XIX. század utolsó harmadában épített házban a külső felújítás mellett kicserélték a nyílászárókat, megerősítették, cserélték a tetőszerkezetet és a szigetelést. A polgármester utalt arra: ez a projekt nem része a belváros-rehabilitációs pályázatnak, márpedig „furcsa látvány lett volna” a megújult főtéren egy lerobbant épület. A 650 millió forintos projekt keretében 2012 végéig újulhat meg a rábaközi település központja.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.