Keveset szabálytalankodtak az autósok

Másfél ezer ellenőrzött sofőr közül mindössze 35 szabálytalankodó ellen kellett eljárniuk a rendőröknek az M3-as autópálya Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szakaszán hétfőn, az átfogó közlekedési ellenőrzés során – közölte a rendőrség kedden az MTI-vel.

MNO
2011. 05. 24. 12:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két gépjárművezető ellen azért indult szabálysértési eljárás, mert lejárt jogosítványuk orvosi érvényességének ideje, további három esetben pedig a jármű lejárt forgalmi engedélyét vették el – mondta Fülöp Gergely, a megyei főkapitányság sajtószóvivője. Két teherautó-sofőr a vezetési és a pihenőidőt nem tartotta be, így közigazgatási eljárást indítottak ellenük. Egy autós ellen pedig büntetőeljárást kezdeményeztek, mert járművére más rendszámot szerelt fel.

Kisebb szabálysértésért 22 gépkocsivezetőt összesen 350 ezer forint helyszíni bírsággal sújtottak a rendőrök, főként azért, mert nem használták a tompított fényszórót, valamint a biztonsági öv bekapcsolásának elmulasztása miatt. Volt öt gyorshajtó is, de ők is csak kisebb mértékben lépték túl a megengedett sebességet.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.