Kimenekítették az amerikai nagykövetet, lemond az elnök

Kimenekítették vasárnap este az Egyesült Arab Emírségek szanaai nagykövetségéről az amerikai nagykövetet és a perzsa-öbölbeli közvetítőt, s átvitték őket az elnöki palotába, ahol a jelenlétükben Ali Abdalláh Száleh pártjának vezetői aláírták a megállapodást az elnök harminc napon belüli lemondásáról.<br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/785672" target="_blank"><strong>• Az életükért reszketnek a nagykövetségen</strong></a>

MNO
2011. 05. 22. 17:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy diplomata elmondása szerint a jemeni hadsereg helikoptere szállította el a diplomatákat a Száleh hívei által ostromlott követségről. Korábban szemtanúk arról számoltak be, hogy két helikopteren elvitték a követségen lévő összes többi – brit, európai uniós és öbölbeli – nagykövetet is, de a diplomata közlése szerint ők még mindig az emirátusok külképviseletén tartózkodnak. Száleh nem írta alá a megállapodást.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.