időjárás 14°C Gellért , Mercédesz 2022. szeptember 24.
logo

Kirsten Dunst és Jean Dujardin is nyert Cannes-ban + Képek

MNO
2011.05.22. 18:38

Kirsten Dunst a fesztiválról kitiltott dán Lars von Trier Melancholia című filmjében nyújtott játékáért kapta a legjobb női alakítás díját vasárnap a 64. Cannes-i Filmfesztiválon.

A legjobb férfi alakítás díját a francia Jean Dujardin érdemelte ki Michel Hazanavicius The Artist című fekete-fehér némafilmjének főszerepében nyújtott játékáért.


A zsűri díját a francia filmrendezőnő, Maiwenn vehette át a Robert de Niro vezette grémiumtól Polisse című filmjéért a 64. Cannes-i Filmfesztiválon.


A 35 éves, színésznőként indult rendezőnő harmadik filmje egy szkeccsszerűen felépített, dokumentumfilmes eszközökkel dolgozó alkotás: egy párizsi kerületi rendőrség gyermekvédelmi osztályának stresszes mindennapjait mutatja be. A pedofilügyek, a kiskorú zsebtolvajok, valamint az elhagyott vagy sérült gyerekekért folytatott küzdelemmel párhuzamosan az összetartó és éjjel-nappal együtt élő csapat tagjai családi és magánéleti konfliktusai is kirajzolódnak humoros és pergő jeleneteken keresztül.


A legjobb forgatókönyvnek járó díjat az izraeli Joseph Cedar Lábjegyzet című filmjének könyvéért ítélte oda a zsűri.


Fotók: Reuters


(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.