Kölcsönkapott autóval jött a cigaretta

Tankolás közben bukott meg az a sátoraljaújhelyi férfi, akinek autójában csaknem 300 doboz adójegy nélküli cigarettát találtak a rendőrök.

MNO
2011. 05. 24. 7:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság bevetési osztályának munkatársai az elmúlt csütörtökön az egyik határ közelében lévő benzinkúton figyeltek fel a Szlovákia felől érkező Mercedesre. Igazoltatták az autó sofőrjét, majd átvizsgálták az utasteret. Ekkor vették észre az anyósülés mögé rejtett csomagot.

A kartondobozból 289 doboz adójegy nélküli cigaretta került elő. A rendőrök értesítették a pénzügyőröket. A 30 éves férfi a kihallgatáson azt mondta: az autó nem az övé, kölcsönkapta azt – valószínűleg már a csempészáruval együtt.

A férfi ellen jövedéki orgazdaság bűncselekménye miatt a pénzügyőrök eljárást indítottak. A mintegy 160 ezer forint értékű cigarettát és a csempészéshez használt autót pedig lefoglalták – tájékoztatott Varga Zoltán, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal regionális szóvivője.

A férfi a kihallgatáson arra hivatkozott: az autó nem az övé, valószínűleg már a csempészcigarettával együtt kapta azt kölcsön. Az ügy vizsgálatát a rendőrök átadták a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságának, akik az illegális cigarettát és a férfi autóját is lefoglalták. A sofőr ellen jövedéki orgazdaság bűncselekménye miatt indítottak eljárást.

(boon.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.