Megválasztották az év borászát

Puklus Péter, a Tokaj Kereskedőház Zrt. főborásza lett a tokaj-hegyaljai borvidéken az év borásza, a 37 éves szakember az elmúlt hét végén, a XVI. Tokaji Borvidéki Borverseny zárórendezvényén kapta meg a rangos titulust – tájékoztatta Marcinkó Ferenc, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa és a Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsa elnöke hétfőn az MTI-t.

MNO
2011. 05. 23. 14:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tokaji borvidék bortermelője címre a hegyközségek állíthattak jelölteket, 88 szakember többsége szavazott Puklus Péterre, így ő lett az év borásza a történelmi borvidéken. Marcinkó Ferenc, aki egyúttal a Tokaj Kereskedőház Zrt. termelési igazgatója, elmondta, Puklus Péter 2009-ben került a társasághoz főborásznak, azóta a kereskedőháznál készült borok közül 27 mérkőzött meg rangos nemzetközi és hazai versenyeken, és jelentős sikereket értek el. Ezek közül az egyik legjelentősebb elismerést néhány hete, a világ egyik legjelentősebb borversenyén, a franciaországi Bordeaux-ban vehették át.

A fiatal borász a gödöllői agrártudományi egyetemen diplomázott, dolgozott Balatonbogláron, a Törley Pezsgő Pincészetnél, vezette a Hungarovin Rt. szekszárdi üzemét, majd a Garamvári Szőlőbirtok balatonlellei gazdaságának termelési igazgatója lett.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.